Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

20 τρόποι για να ξεκολλήσεις τη ζυγαριά σου


Όταν μετά τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, κι ενώ συνεχίζεις με συνέπεια δίαιτα και γυμναστική, η ζυγαριά αρνείται πεισματικά να μετακινηθεί και δεν χάνεις ούτε γραμμάριο, τότε προφανώς κάτι δεν πάει καλά και, επίσης προφανώς, πρέπει να κάνεις κάτι ή πολλά

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι, μεμονωμένοι Ή σε συνδυασμό, που ίσως ευθύνονται για τη σταθεροποίηση του βάρους σου παρά τις προσπάθειές σου. Μπορεί, για παράδειγμα, να φταίει κάποιο πρόβλημα υγείας που αγνοείς, να έχεις σοβαρή κατακράτηση υγρών, να μην κοιμάσαι καλά Ή να είσαι έγκυος χωρίς να το γνωρίζεις. Συνεπώς η απολύτως ενδεδειγμένη κίνηση είναι να συζητήσεις το θέμα πρώτα με το γιατρό σου.Αν σε οργανικό επίπεδο όλα βαίνουν καλώς και με δεδομένο ότι γυμνάζεσαι τακτικά, τότε πιθανότατα η διατροφή που κάνεις δεν αποδίδει πλέον ικανοποιητικά και χρειάζεται οπωσδήποτε κάποιες αλλαγές.

Λύσεις αμέσου (επι)δράσεως
Εντοπίζεις ποιες διατροφικές αλλαγές σε αφορούν, τις βάζεις στο πρόγραμμα και τις εφαρμόζεις με συνέπεια. Μέσα στις επόμενες λίγες μέρες το «κόλλημα» των κιλών θα είναι παρελθόν!
1. Αγαπημένο μου ημερολόγιο
Καταγράφεις συστηματικά τις ώρες λήψης των γευμάτων, τα τρόφιμα που τρως σε κάθε γεύμα, τις ποσότητες, το χρόνο κατανάλωσης και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε βοηθήσει στον εντοπισμό προβλημάτων, άρα και στην επίλυσή τους, όπως π.χ. αν έφαγες παρορμητικά, πόσες θερμίδες πήρες, εάν γυμνάστηκες και πώς, πόσες ώρες κοιμήθηκες, ποια είναι η σωματική και ψυχολογική σου κατάσταση.
2. Η ποσότητα μετράει 
Χρησιμοποιείς δοσομετρικό φλιτζάνι για να μετράς τον όγκο των υγρών τροφίμων και ψηφιακή ζυγαριά για τα στερεά. Επιλέγεις συσκευασμένα προϊόντα σε μερίδες, ώστε να γνωρίζεις επακριβώς την ποσότητα που καταναλώνεις. Υπολογίζεις τις προσλαμβανόμενες θερμίδες με βάση την αντίστοιχη ένδειξη της διατροφικής ετικέτας ή από αξιόπιστο θερμιδομετρητή, ή προμηθεύεσαι ζυγαριά τροφίμων με δυνατότητα εκτίμησης και της θερμιδικής απόδοσης.
3. Τα βιολογικά είναι καλύτερα
Καλό είναι να προτιμάς να αγοράζεις βιολογικά τρόφιμα αντί των αντίστοιχων συμβατικών. Κατά προτεραιότητα βιολογικό γάλα, κρέας και παράγωγα αυτών. Επίσης, λαχανικά που καταναλώνεις συνήθως ωμά και φρούτα με λεπτή φλούδα.
4. Λαχανικά και πάλι λαχανικά
Τρως καθημερινά λαχανικά διαφορετικών χρωμάτων. Εντάσσεις τα απαραιτήτως στο μεσημεριανό και το βραδινό γεύμα σου, καλύτερα ωμά και χονδροκομμένα ή μαγειρεμένα για ελάχιστο χρόνο στον ατμό, τόσο ώστε να «κρατάνε» λίγο κι όχι να μαλακώσουν τελείως. Τουλάχιστον στο βραδινό καταναλώνεις πρώτα τη μισή ποσότητα λαχανικών και κατόπιν συνεχίζεις με τα υπόλοιπα τρόφιμα. Αν λόγω της δίαιτας έχεις δυσκοιλιότητα, αύξησε την κατανάλωση όσων διαθέτουν φλοιό και σποράκια που τρώγονται, π.χ. μελιτζάνες, μπάμιες, φασολάκια.
 Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο womenonly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου